Följande benämningar betyder att livsmedlet innehåller gluten:

Vete: Vetemjöl, Vetekross, Vetekli, Krusakli, Veteprotein, Vetesirap, Vetegluten, Vetegroddar, Idealmjöl, Matvete, Mannagryn, Makaroner, Spagetti, Pasta, Dinkelvete, Dinkelris, Durumvete, Cous-Cous, Bulgur, Grahamsmjöl, Grahamsgryn, Grahamsflingor, Vört, Semolina, Speltvete, Kamutvete, Manitobavete, Risoni.

Korn: Kornmjöl, Korngryn, Kornkross

Råg: Rågmjöl, Rågkross, Rågflingor, Rågkli

Havre: Havregryn, Havremjöl, Havrekross, Havrekli, Havremust, Skrädmjöl

Blandade Sädesslag: Rågsikt, Lantbrödsmjöl, Matbrödsmjöl, Fullkornsmjöl, Helkornsmjöl, Rågvete, Gluten, Skorpbröd, Skorpmjöl, Ströbröd, Malt, Mjölkropp, Tirticale

/Källa Dietisterna i Skåne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0