Ordförklaringar

Bovete - Ört med hjärtlika blad och stärkelserika frön, glutenfritt.

Dextros - Sockerart, glutenfritt

Durumvete - Ett vete speciellt lämpligt för pasta tillverkning. Innehåller gluten.

Glukossirap -
Sockerart - framställt av majs, potatis eller vete. Kan innehålla små glutenrester. Kontrollera ursprunget.

Fruktglukossirap - sockerart, glutenfritt.

Glutamat - E621 - E623, salter av glutaminsyra används som smakförstärkare, glutenfritt.

Glutaminsyra - E620 är en aminosyra som används som smakförstärkare i en rad livsmedel, glutenfritt.

Gluten - Benämning på proteiner hos mjöl av sädesslagen vete, råg, korn och havre, rågvete, dinkelvete (spält) och kamut. Innehåller gluten.

Malt - Säd som fått gro och sedan torkats. Innehåller gluten.

Maltarom - Är en konstgjord essens, en koncentrerad lösning till smaksättning. Glutenfritt.

Maltdrycker - Av malt, humle, vatten och jäst-beredda drycker. Spårmängder av gluten.

Maltextrakt - Är gjord på malt som blötläggs och dunstas in. Kan innehålla spårmängder av gluten.

Maltdextrin - Majsstärkelse, glutenfritt.

Maltos - Är en sockerart som erhålls vid nedbrytning av stärkelse och glykogen. Glutenfritt.

Maltsirap - Är gjord på malt som blötläggs och dunstas in. Kan innehålla spårmängder av gluten.

Maltsocker - En sockerart som erhålls vid nedbrytning av stärkelse och glykogen. Glutenfritt.

Vetegroddolja - Tillverkas genom pressning av olja ut vetegroddar. Glutenfritt.

Vetegräs - Vetekorn som får gro och sedan växa ut till gräs, gräset klipps av och används. Glutenfritt.

Vetesirap - Framställs ur hela vetekorn och finns i två varianter, mörk respektive ljus vetesirap. Båda innehåller gluten.

/Källa Dietisterna i Skåne


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0