Ordförklaringar
Bovete - Ört med hjärtlika blad och stärkelserika frön, glutenfritt.
Dextros - Sockerart, glutenfritt
Durumvete - Ett vete speciellt lämpligt för pasta tillverkning. Innehåller gluten.
Glukossirap - Sockerart - framställt av majs, potatis eller vete. Kan innehålla små glutenrester. Kontrollera ursprunget.
Fruktglukossirap - sockerart, glutenfritt.
Glutamat - E621 - E623, salter av glutaminsyra används som smakförstärkare, glutenfritt.
Glutaminsyra - E620 är en aminosyra som används som smakförstärkare i en rad livsmedel, glutenfritt.
Gluten - Benämning på proteiner hos mjöl av sädesslagen vete, råg, korn och havre, rågvete, dinkelvete (spält) och kamut. Innehåller gluten.
Malt - Säd som fått gro och sedan torkats. Innehåller gluten.
Maltarom - Är en konstgjord essens, en koncentrerad lösning till smaksättning. Glutenfritt.
Maltdrycker - Av malt, humle, vatten och jäst-beredda drycker. Spårmängder av gluten.
Maltextrakt - Är gjord på malt som blötläggs och dunstas in. Kan innehålla spårmängder av gluten.
Maltdextrin - Majsstärkelse, glutenfritt.
Maltos - Är en sockerart som erhålls vid nedbrytning av stärkelse och glykogen. Glutenfritt.
Maltsirap - Är gjord på malt som blötläggs och dunstas in. Kan innehålla spårmängder av gluten.
Maltsocker - En sockerart som erhålls vid nedbrytning av stärkelse och glykogen. Glutenfritt.
Vetegroddolja - Tillverkas genom pressning av olja ut vetegroddar. Glutenfritt.
Vetegräs - Vetekorn som får gro och sedan växa ut till gräs, gräset klipps av och används. Glutenfritt.
Vetesirap - Framställs ur hela vetekorn och finns i två varianter, mörk respektive ljus vetesirap. Båda innehåller gluten.
/Källa Dietisterna i Skåne
Dextros - Sockerart, glutenfritt
Durumvete - Ett vete speciellt lämpligt för pasta tillverkning. Innehåller gluten.
Glukossirap - Sockerart - framställt av majs, potatis eller vete. Kan innehålla små glutenrester. Kontrollera ursprunget.
Fruktglukossirap - sockerart, glutenfritt.
Glutamat - E621 - E623, salter av glutaminsyra används som smakförstärkare, glutenfritt.
Glutaminsyra - E620 är en aminosyra som används som smakförstärkare i en rad livsmedel, glutenfritt.
Gluten - Benämning på proteiner hos mjöl av sädesslagen vete, råg, korn och havre, rågvete, dinkelvete (spält) och kamut. Innehåller gluten.
Malt - Säd som fått gro och sedan torkats. Innehåller gluten.
Maltarom - Är en konstgjord essens, en koncentrerad lösning till smaksättning. Glutenfritt.
Maltdrycker - Av malt, humle, vatten och jäst-beredda drycker. Spårmängder av gluten.
Maltextrakt - Är gjord på malt som blötläggs och dunstas in. Kan innehålla spårmängder av gluten.
Maltdextrin - Majsstärkelse, glutenfritt.
Maltos - Är en sockerart som erhålls vid nedbrytning av stärkelse och glykogen. Glutenfritt.
Maltsirap - Är gjord på malt som blötläggs och dunstas in. Kan innehålla spårmängder av gluten.
Maltsocker - En sockerart som erhålls vid nedbrytning av stärkelse och glykogen. Glutenfritt.
Vetegroddolja - Tillverkas genom pressning av olja ut vetegroddar. Glutenfritt.
Vetegräs - Vetekorn som får gro och sedan växa ut till gräs, gräset klipps av och används. Glutenfritt.
Vetesirap - Framställs ur hela vetekorn och finns i två varianter, mörk respektive ljus vetesirap. Båda innehåller gluten.
/Källa Dietisterna i Skåne
Kommentarer
Trackback