Råd vid bakning med glutenfria mixer

  • Var nogagrann när Du mäter upp mängden mjöl. Degen sak vara lös. Degar som ska kavlas ut kan kräva lite mer mjöl.
  • Ibland kan det vara en fördel att tillsätta extra jäst eller bakpulver.
  • Använd glutenfria fibertillskott, då blir degen lättare att arbeta med, framförallt jäsdegar.
  • Arbeta jäsdegar ordentligt. Helst i matberedeare eller med hushållsmaskin.
  • Låt jäsdegar jäsa två gånger.
  • Ibland kan det gå lättare om man fuktar händerna med vatten eller mjölar dem närman ska baka ut degen.
  • Använd gårna bakformar, brödformar eller muffinsplåt och klicka i degen med sked, även till matbröd.Prova även att spritsa ut billarna.

/Källa: Dietisterna i Skåne

 


 

RÅD NÄR MAN BAKAR GLUTENFRITT

Matbröd/vetebröd eller andra jäsdegar

Mjöl - Glutenfri mix, lågprotein mix

Degspad - Vatten, mjölk, filmjölk, äppeljuice

Socker - 1-2 msk vit sirap till jäsdegar med lågprotein mix. Till vetebörd 1/2 dl vit sirap till 5 dl degspad

Salt - 1 tsk salt per 5 dl degspad

Matfett - Olja, margarin, mjölkfritt margarin. Margarinet kan vara rumstempererat och blandas i degspadet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0